Geen categorie

Kom op 20 januari naar de Voortuin van Noord!

sixhavenparkDe Voortuin van Noord aan de noordkant van het IJ en direct achter het Centraal Station was al eeuwen voor iedere Amsterdammer een uniek en groen gebied aan het IJ. Jarenlang grotendeels niet beschikbaar en openbaar toegankelijk vanwege de aanleg van de Noord/Zuidlijn. En net nu deze gereed is en het gebied weer opnieuw een Voortuin van Noord voor Amsterdammers kan worden, dreigt het alweer te verdwijnen, voordat ook maar iemand van deze voortuin heeft kunnen genieten!

Want de gemeente heeft plannen het gebied te verstenen en vol te bouwen met kantoren en woningen.

Op 20 januari om 14:00 uur roepen we daarom alle Amsterdammers op om naar dit groene gebied aan het IJ en bij de Willem I sluis in het Noord Hollands kanaal te komen om zo de gemeente te laten weten dat het belangrijk is dat er naast kantoren en woningen ook groene, openbare, prettige gebieden blijven bestaan. We vragen de gemeente dan ook om dit gebied te ontwikkelen tot een ‘Voortuin van Noord’.

Het manifest ‘de Voortuin van Noord voor iedereen!’ zal op 20 januari om 14:00 uur overhandigd worden en er staan 1000 winterviolen klaar om te planten in het hart van dit gebied, voor alle Amsterdammers met een hart voor de stad, een hart voor de leefbaarheid!

Volg de manifestatie ook op Facebook. 

Plaats een reactie