Geen categorie

Wethouder neemt manifest ‘de Voortuin van Noord voor alle Amsterdammers’ in ontvangst op 20 januari om 14.30 uur

De Voortuin van Noord aan de noordkant van het IJ en direct achter het Centraal Station was al eeuwen voor iedere Amsterdammer een uniek en groen-gebied aan het IJ. Jarenlang grotendeels niet beschikbaar en openbaar toegankelijk vanwege de aanleg van de Noord/Zuidlijn. En net nu deze gereed is en het gebied weer opnieuw een Voortuin van Noord voor Amsterdammers kan worden, dreigt het alweer te verdwijnen, voordat ook maar iemand van deze voortuin heeft kunnen genieten!

Want de gemeente heeft plannen het gebied te verstenen en vol te bouwen met kantoren en woningen.

Op 20 januari om 14.00 uur roepen we daarom alle Amsterdammers op om naar dit groene gebied aan het IJ en bij de Willem I sluis in het Noord Hollands kanaal te komen om zo de gemeente te laten weten dat het belangrijk is dat er naast kantoren en woningen ook groene, openbare, prettige gebieden blijven bestaan. We vragen de gemeente dan ook om het SIXHAVEN/TOLHUIS-gebied te ontwikkelen tot een ‘Voortuin van Noord’.

Het manifest ‘de Voortuin van Noord voor alle Amsterdammers!’ zal op 20 januari om 14.30 uur aan de wethouder Marieke van Doorninck overhandigd worden door Floortje Dessing, de Volksopera brengt het lied ‘aan de zonzij van het IJ’ ten gehore en er staan 1000 winterviolen klaar om te geplant te worden in het hart van dit gebied.

Voor alle Amsterdammers met een hart voor groen, een hart voor de leefbaarheid!

http://www.voortuinvannoord.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s