Geen categorie, Kerstbomenbos

Kerstbomenbos in de Voortuin!

Schermafbeelding 2017-12-06 om 21.06.212c42d8df-c87d-493a-a58f-305267054861Wie wil een echte kerstboom in huis?

Dan sta je na de kerst meestal voor een duivels dilemma: weggooien, of toch proberen de boom in leven te houden. Dat laatste is sinds vorig jaar een optie als je je boom komt planten in het tijdelijke kerstbomenbos in Amsterdam Noord. Doneer 17,50 of meer en je krijgt een Servische spar en een plekje in het bos.

Klik hier om de crowdfunding te steunen en Kerstbomenbosook zo’n kerstboom te kopen!

Vorig jaar werd de actie, die illegaal begon op een strookje grond naast de Willemssluis, op het allerlaatste moment goedgekeurd door de provincie. Ook dit jaar mag een veld – groter en met voedbare grond, aangevuld met met goede boomgrond – tijdelijk ingericht worden als kerstbomenbos.

Amsterdammers die met kerst wel graag een echte spar behangen met ballen, maar de boom na de feestdagen niet aan straat willen zetten, kunnen deze herplanten in het veldje aan de Sixhavenweg, tussen Meeuwenlaan en het Noord-Hollands Kanaal en bovenop de uitgang van de IJtunnel. Een gebied dat vanwege de Noord/Zuidlijn in ontwikkeling is.

Overlevers
Het bos, een initiatief van de Voortuin van Noord, een platform van ondernemers en buurtbewoners uit de Sixhaven en Tolhuisbuurt, is tijdelijk.

Alle kerstbomen zijn welkom. Op 6 en 7 januari worden de bomen geplant en een jaar later kunnen de overlevende bomen voor kerst weer opgehaald worden door hun eigenaren. Half december 2018, is het alsof het kerstbomenbos er nooit is geweest.

Naast het inleveren, zijn bij Voortuin van Noord ook in de pot gekweekte Servische sparren te krijgen. Mét tips om de boom het jaar te doen overleven. De kosten van de twee meter hoge boom: 18 euro. Dit dekt deels de onkosten van het herplanten en het onderhoud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s